Matematik

Er der nogen heltal der på samme tid er kvadrater og kuber? N=a^2 og N=b^3

19. maj kl. 14:50 af Gust1950 - Niveau: Universitet/Videregående
Et heltal N er et kvadrat, hvis N=a^2 hvor a er et heltal. Et heltal N er en kube, hvis N=b^3 hvor b er et heltal. Er der nogen heltal der er kvadrater og kuber på samme tid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj kl. 14:56 af mathon

                        N\in\left \{ 0,1 \right \}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj kl. 17:46 af SuneChr

# 0
Indtegn de tre funktioner
  y = x
  y = x2
  y = x3
med definitionsmængden x ∈ {0, 1, 2, ...}
Man ser, at x3 stikker hurtigere af end x, efter de, for anden (og sidste) gang, har krydset deres vej. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj kl. 18:06 af SådanDa

En simpel potensregneregel siger at (an)m=an·m, så for et heltal n har vi altså at:

(a2)3=a2·3=a3·2=(a3)2. Altså er resultatet både et kvadrat og en kube.

For eksempel lad a=2, så er (a2)3=(22)3=43=64, ligeledes er (23)2=82=64, så 64 er både et kvadrat og en kube efter din definition.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj kl. 18:17 af ringstedLC

#3: Jeg tror, at du har set forkert.

\begin{align*} N=a^2 &\wedge N={\color{Red} b}^3 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj kl. 19:20 af SådanDa

#4 jeg forstår ikke helt, a=8, b=4, N=64. 64=82 og 64=43 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj kl. 20:40 af M2023

#0. Der må gælde, at a = λ3 og b = λ2, hvor λ ∈ Z. Antag at λ = -3, -2, -1, 0, 1, 2:

λ = -3, så er a = -27 og b = 9. a2 = 729 og b3 = 729

λ = -2, så er a = -8 og b = 4. a2 = 64 og b3 = 64

λ = -1, så er a = -1 og b = 1. a2 = 1 og b3 = 1

λ = 0, så er a = 0 og b = 0. a2 = 0 og b3 = 0

λ = 1, så er a = 1 og b = 1. a2 = 1 og b3 = 1

λ = 2, så er a = 8 og b = 4. a2 = 64 og b3 = 64


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj kl. 09:08 af M2023

#6. Man kan også sige: p ∈ Z, a = p3, b = p2 og N = p6.


Skriv et svar til: Er der nogen heltal der på samme tid er kvadrater og kuber? N=a^2 og N=b^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.