Kemi

pH værdier

22. maj kl. 17:24 af alma00 - Niveau: A-niveau

Hej :))

Jeg sidder lidt fast med denne opgave. 

En 50,0 ml opløsning af 0,100 M kaliumhydrogenphthalat (monoprotisksyremed Ka =4,0x10-6) titreres med 0,100MNaOH. Beregn pH-værdien af opløsningen (a) inden NaOH tilsættes og (b) efter 25,0 ml NaOH er tilsat.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 20:34 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&& HC_8H_4{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\,+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;C_8H_4{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\&& pK_a=-\log(4.0\cdot 10^{-6})=5.40\qquad \textup{betyder svag syre}\\\\& pH_{\textup{f\o r}}=&\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log\left(c_s\right) \right )= \frac{1}{2}\cdot \left ( 5.40-\log\left ( 0.100 \right ) \right )=3.2\\\\\\& pH_{\textup{efter}}=&5.40+\log\left ( \frac{0.025\;\mathrm{L}}{0.050\;\mathrm{L}- 0.025\;\mathrm{L}} \right )=5.40+\log(1)=5.40 \end{array}


Skriv et svar til: pH værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.