Kemi

Hvordan ved man om det er solid, aqua eller det tredje?

30. maj kl. 14:29 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

hej

Jeg har denne reaktion:

NaCL+ AgNO3-   \rightarrowNaNO3 +  AgCL

Hvordan ved jeg hvilken tilstandsform, som mine reaktanter har?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni kl. 01:10 af AngelOneOne

Hej,

Det er udenadslære, men der er en hjælpende hånd. Her https://kemi.androide.dk/12-oploesninger/12-3-oploeselighed/ er der cirka midt på siden opstillet en tabel, som fortæller om man kan regne med at et salt er let- eller tungtopløseligt.

De tre første rækker siger, at hvis et stof indeholder en af de angivne ioner, er det letopløseligt. De to sidste rækker siger, at stofferne er letopløselige hvis de indeholder ioner angivet i første kolonne med minde de også indeholder ioner i anden kolonne fra samme række.

Tilstandsformerne er forøvrigt:

(aq) = vandig opløsning (aqua)
(s) = fast stof (solid)
(l) = flydende stof (liquid - gælder kun vand H2O i reaktionsskemaer) stoffer opløst i vand er altid (aq)
(g) = gas

Er saltet letopløseligt er det (aq), er det tungtopløseligt er det (s).

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hvordan ved man om det er solid, aqua eller det tredje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.