Matematik

Logistisk vækst

01. juni kl. 16:17 af JohnBygren - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder lige nu og forbereder mig til eksamen i mundtlig matematik. Jeg kan blandt andet trække et spørgsmål om vækstmodeller og især logistisk vækst, men jeg kan ikke få beviset for dette til at give mening. Jeg arbejder efter sætning 8.7a i grundbog b til a (jeg har matematik som valgfag), og er nået til

1/y(t)=a/b+c_1*e^(-bt) men kan ikke se hvordan dette kan omskrives til y(t)=1/(a/b+c_1*e^(-bt)) og resten af det der kommer efter. Er der nogen der kan forklare omskrivningerne for mig?

tak

Mvh John


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni kl. 16:19 af Stevenfeldt

Det er jo fordi at 1/(1/x)=x og det anvendes på begge sider. 

Det vil sige, der anvendes 1/ venstre side = 1/ højre side


Svar #2
01. juni kl. 16:28 af JohnBygren

tak, det giver mening

Men hvordan får man så y(t)=\frac{b}{a}/(1+c_1*\frac{b}{a}*e^{-bt})?

Tak igen


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juni kl. 20:05 af oppenede

#2 Gang med b/a i tæller og nævner af 1/(a/b+c_1*e^(-bt))
Dvs. forlæng brøken med b/a


Svar #4
01. juni kl. 20:23 af JohnBygren

Mange tak, det giver mening nu! :)


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.