Matematik

eksponentiel funktion

05. juni 2023 af AugustWilliam - Niveau: A-niveau

Jeg har prøvet at isolere r men jeg ved ikke hvis det jeg gør er rigitgt.

Vedhæftet fil: Picture 11.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2023 af peter lind

A niveau findes mig bekendt ikke i folkeskolen. Det ligner mere en gymasial uddannelse. Ret din profil, så vi kan svare ordentlig svarende til din uddannelse.

Hvis du går i stx kan du se i din formelsamling side 19.

Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2023 af StoreNord

Jeg tror at du har vedhæftet en forkert opgave.
Der er ikke noget, der hedder r i det vedhæftede.


Svar #3
05. juni 2023 af AugustWilliam

Det er den rigtige opgave. Jeg troede jeg skulle finde væksraten i a. (1+r)^x. Jeg fandt det i min bog, men ved ikke hvis det er rigitgt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2023 af peter lind

Hvorfor tror du ikke på din bog ?. Det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2023 af Anders521

#0 Med en eksponentiel model f(x) = b·ax, hvor f(x) = "antal pensionsmillionærer" og x = "antal år efter 2008", vil der over en 3-årig periode gælde, at  f(x + 3) = b·ax+3 = b·ax·a3 = f(x)·a3. Så den procentivise ændring i antallet af pensionsmillionærer må så være (( f(x + 3)/f(x) ) -1)·100% = (a3 - 1)·100%


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.