Fysik

Bevægelse

11. juni 2023 af squidg - Niveau: B-niveau

Hej nogen som kan hjælpe med  de her spøgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2023 af PeterValberg

< LINK > til inspiration (du finder svaret i videoen)

Du kan eventuelt benytte tidskoderne i videoens
beskrivelse til at "hoppe frem og tilbage" i videoen,
så du kan se njagtig det, der er relevant for dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2023 af ringstedLC

eller i linket i "Studieportalen.dk anbefaler:"

1. Skruen acc. med g i 10 sekunder og har begyndelsesfarten 0 m/s.

\begin{align*} v &= g\cdot t+v_0 \end{align*}

Hvis ellers flyveren er højt nok oppe...


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2023 af ringstedLC

2. a. Antag at acc. er konstant, benyt samme formel som i 1. og isolér a:

\begin{align*} v &= a\cdot t+v_0\;,\;v=150\,\tfrac{\textup{km}}{\textup{t}}\;,\;v_0=110\,\tfrac{\textup{km}}{\textup{t}} \\ a &= (...) \end{align*}

2. b.

\begin{align*} s &= \tfrac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0 \;,\;s_0=3.5\,\textup{km} \end{align*}

Husk at regne med enheder!


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.