Matematik

Find fejlen i lignen - 5x=3 til x=5/3

21. august 2023 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal finde fejlen

Linje 1: 5x=3

Linje 2: x=5/3

Er fejlen, at der bliver divideret med to forskellige tal, eller at der bliver byttet rundt på nævner og tæller i brøken???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2023 af MentorMath

Hej - ja, på højre side af ligningen i linje 2, er der byttet rundt på tæller og nævner:) Hvis vi vil isolere x i udtrykket i linje 1, skal vi dividere med 5 på begge sider af lighedstegnet, ikke 3. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2023 af MentorMath

#0 

Billag


Svar #3
21. august 2023 af upontheabyss

OK, så hvis jeg skriver at der både bliver byttet rundt på tæller og nævner, og at der bliver divideret med to forskellige tal, ville det så ikke være korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2023 af StoreNord

Fejlen er, at der bliver divideret med 5 på venstre side
og med  9/5 på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2023 af ringstedLC

Dit spørgsmål i #0: " .... eller ...." giver mening, altså er fejlen det ene eller det andet.

Når du så i #1 får at vide, at det sidste (ombytningen) er rigtigt, - og derfor ikke det første, så kan de jo ikke begge pludselig være rigtige.

NB. Opdater din profil med mht. udd.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2023 af oppenede

Fejlen er at det ikke er det samme der bliver gjort på begge sider. 


Skriv et svar til: Find fejlen i lignen - 5x=3 til x=5/3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.