Matematik

Jeg skal finde den spidse og stumpe vinkel af vektorer og jeg k´ved ikke hvordan man gør

24. august 2023 af Hao23 - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp til det her (opgaverne står op i højre hjørne af tavlen) og vil være glad hvis en kunne hjælpe mig med dem da jeg skal fremlægge dem på tavlen i morgen. :)

Vedhæftet fil: 20230822_134338.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2023 af mathon

            Forstår du ikke hvordan
eller
            forstår du ikke hvorfor?
 


Svar #4
24. august 2023 af Hao23

Jeg forstår ikke helt, hvordan har rimelig svært ved emnet


Svar #5
24. august 2023 af Hao23

Kunne rimelig godt at opgaven bare blev lavet så jeg kunne bruge det som skabelon til andre opgaver der minder om den


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\& \textup{Retningsvektorerne}\\&\textup{for }l\textup{ og }m\textup{ er:}\\&& \overrightarrow{r}_l=\begin{bmatrix} 5\\-6 \end{bmatrix}\qquad \overrightarrow{r}_m=\begin{bmatrix} 6\\-4 \end{array}\\\\\\& \textup{For vinklen }v\textup{ mellem}\\& l\textup{ og }m\textup{ haves:}\\\\&& \cos(v)=\frac{\begin{bmatrix} 5\\-6 \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 6\\-4 \end{bmatrix}}{\sqrt{5^2+(-6)^2}\cdot \sqrt{6^2+(-4)^2}}=\frac{5\cdot 6+(-6)\cdot (-4)}{\sqrt{61}\cdot \sqrt{52}}=\frac{54}{\sqrt{3172}}\\\\\\&& v_{\textup{spids}}=\cos^{-1}\left ( \frac{54}{\sqrt{3172}} \right )=16.50\degree\\\\\\&& v_{\textup{stump}}=180\degree-16.50\degree=163.50\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2023 af mathon

Basisviden:

                         Skalarproduktet mellem to linjers enhedsretningsvektorer
                         er lig med cosinus til vinklen mellem dem.


Svar #8
24. august 2023 af Hao23

Tusind mange gange tak det en kæmpe lifesaver


Svar #9
24. august 2023 af Hao23

Hvordan udregnede du det til 16,5 grader? der er nemlig nogle der har fået det til et andet tal


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2023 af mathon

Husk at regnemaskinen skal indstilles til at regne i grader.


Svar #11
24. august 2023 af Hao23

Yes forstår det nu her tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Jeg skal finde den spidse og stumpe vinkel af vektorer og jeg k´ved ikke hvordan man gør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.