Matematik

En Ligning?

24. august 2023 af kokokiki - Niveau: C-niveau

Jeg er ellers god med ligninger, men jeg er ret blank med den her:

4/x = 3

Er x = 12?

Eller

Er x = 4/3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2023 af SuneChr

\frac{4}{x}=\frac{3}{1}         Du må bytte x og 3 ud med hinanden. Det forandrer ikke ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2023 af Eksperimentalfysikeren

4/x=3    Gang med x på bbegge sider af lighedstegnet:

4=3x     Divider med 3 på begge sider af lighedstegnet:

4/3=x    Byt om på højre og venstre side af ligningen:

x=4/3


Skriv et svar til: En Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.