Matematik

Linære sammenhænge

02. september 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Hejsa. Er i gang med en aflevering, men er i tvivl om det, jeg har lavet er korrekt. 

Billede er vedhæftet af opgaveformulering samt mit svar.

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2023 af Carlomanden

Dit svar er korrekt og mellemregningen er ok. Vedhæfter alternativ mellemregning, som måske scorer flere point.

Vedhæftet fil:Lineær sammenhæng.pdf

Svar #2
02. september 2023 af hfstudentt

Super, tusinde tak for hjælpen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2023 af ringstedLC

Korrekt:

\begin{align*} (0,4) &= \bigl(0,f(0)\bigr) \\ (1,6) &= \bigl(0+1,f(0)+2\bigr) &&= \bigl(1,f(1)\bigr) \\ \bigl(2,f(2)\bigr) &=\bigl(1+1,f(1)+2\bigr) &&= (2,8) \\ \bigl(x_3\,,14\bigr) &= \bigl(1+1{\color{Red} \,\cdot\, 4}\,,6+2{\color{Red} \,\cdot\, 4}\bigr) &&= \bigl(5\,,14\bigr) \\ \end{align*}

Ved at regne fra f(1) = 6 til f(x3) = 14 bruges et opgivet data, - ikke et beregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2023 af SuneChr

I den generelle lineære funktion
y = ax + b
indsættes de to kendte sammenhørende værdier
4 = a·0 + b
6 = a·1 + b
løses to ligninger med to ubekendte, a og b.


Skriv et svar til: Linære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.