Matematik

Differentier ligningen

12. september 2023 af Hans2004 - Niveau: A-niveau
Har lidt problemer med at differentier den følgende ligning som er vedlagt.
Vedhæftet fil: IMG_0914.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2023 af mathon

Brug produktreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2023 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)} \\\\&f{\, }'(x)=2\cdot \ln(x)+\left ( 2x+3 \right )\cdot \frac{1}{x}=2\ln(x)+2+\frac{3}{x}\qquad x>0 \end{array}


Svar #4
12. september 2023 af Hans2004

#3 hvor kommer ekstra 2 1/x samt 3/x

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2023 af mathon

                  \small \left ( 2x+3 \right ){}'=2

                 \small \left ( \ln(x) \right ){}'=\frac{1}{x}

                 \small \left (2x+3\right)\cdot \frac{1}{x}=2x\cdot \frac{1}{x}+3\cdot \frac{1}{x}=\frac{2x}{x}+\frac{3}{x}=2+\frac{3}{x}

                 \small \left ( f(x)\cdot g(x) \right ){}'= f{\, }'(x)\cdot g(x)+ f(x)\cdot g{\, }'(x)


Skriv et svar til: Differentier ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.