Matematik

Funktioner

14. september kl. 16:03 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Hejsa. Jeg er i gang med nogle opgaver omkring funktioner. Jeg er dog kommet i tvivl om, hvad jeg egenlig skal i en af opgaverne.

Opgaveformuleringen lyder, at jeg skal gøre følgende ting: løs og vis grafisk:

1. Hvad er funktionens værdi når x = -1 ?

2. Hvad er f(0)=?

3. Hvad er f(2)=?

4. Hvis funktionens værdi er -1 så er x =?

5. Bestem x, således at f(x)=3

6. f(?)=-1

7. Løs ligningen: f(x)=3



Til opg. 1 er jeg kommet frem til, at når x-værdien er -1 så er funktionensværdi lig med 3???

Til opg. 2 er jeg kommet frem til, at f(0)= 1



Billede af grafen er vedhæftet nedenfor:

Vedhæftet fil: IMG_9308.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september kl. 16:33 af jens12345671234

hej 

hvilken slags funktion er du i gang med er den lineær eller eksponentiel eller er det en potensfunktion hvilken slags og hvordan ser hele funktionen ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september kl. 16:44 af Carlomanden

Hvilken en af opgaverne er du i tvivl om?

Du har svaret rigtigt i de to første.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september kl. 16:48 af Carlomanden

3. 

f(2)=3

4.

Hvis funktionsværdien er -1 så er x lig med 1

5. 

Når x = -1 er f(x) = 3 

6. 

f(1) = -1

7.

x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september kl. 23:15 af ringstedLC

3. Bestemmes som 1. og 2.

4. og 6. er den samme opgave.

\begin{align*} f(x)=x^3-3x+1 &= -1 \\ x\cdot \bigl(x^2-3\bigr) &= -2\\x=-2\wedge x^2-3=1 \quad&\vee \quad x=1\wedge x^2-3=-2 \\ x &= \left\{\begin{matrix}-2\\1\end{matrix}\right.\\ \end{align*}

5. og 7. er den samme opgave, der løses som 4.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september kl. 13:39 af ringstedLC

Når funktionsværdien skal bestemmes:

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september kl. 13:47 af ringstedLC

Når x skal bestemmes af funktionsværdien:

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.