Matematik

Lad ϵ = 0.1, og lad n være et naturligt tal. Bestem det mindste N ∈ Naturlige tal, sådan at forskellen mellem f(n) og g(n) er mindre end ϵ for alle n ≥ N. Brug gerne Maple til at finde N, men suppler

15. september kl. 17:32 af ItsJiozx - Niveau: Universitet/Videregående

Overskriften er opgaveteksten.

Lad epsilon = 0.1, og lad n være et naturligt tal. Bestem det mindste
N ∈ Naturlige tal, sådan at forskellen mellem f(n) og g(n) er mindre end epsilon for alle
n ≥ N. Brug gerne Maple til at finde N, men suppler dine beregninger
med forklaringer og argumenter. Gentag for epsilon = 0.01.

I tidligere opgave bestemte jeg g(x) = x-3

f(x)  = (x^2 − 4x + 5)/(x − 1), x ∈ [3,∞[.

Hvordan løser jeg denne opgave? Både med og uden Maple.


Svar #1
15. september kl. 18:09 af ItsJiozx

Opgaven er muligvis løst.

Har fået N = 202 når epsilon = 0.01 og N = 22 når epsilon = 0.1 som mindste N værdier


Skriv et svar til: Lad ϵ = 0.1, og lad n være et naturligt tal. Bestem det mindste N ∈ Naturlige tal, sådan at forskellen mellem f(n) og g(n) er mindre end ϵ for alle n ≥ N. Brug gerne Maple til at finde N, men suppler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.