Matematik

Hjælp til løsning af differentiering

17. september kl. 16:40 af Hans2004 - Niveau: A-niveau
skal differentiere: f(x)=kvadratrod x * (4x-12)

Bruger reglen: (f(x)*g(x))’ men får stadig det forkerte resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september kl. 16:45 af Anders521

#0 Du kan starte med at omskrive funktionen f ved at gange √x inde i parentesen og derefter differentiere led for led.


Svar #2
17. september kl. 17:10 af Hans2004

#1
#0 Du kan starte med at omskrive funktionen f ved at gange vx inde i parentesen og derefter differentiere led for led.
Så det giver ikke mening at brug reglen som jeg bruger? Giver bare ikke mening hvis ligningen består sf to funk. Som er ganget sammen

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september kl. 17:24 af peter lind

Du kan bruge begge metoder. Fortæl hvad du har gjort ellers kan vi ikke fortælle dig, hvad der galt?

Er du opmærksom på at g(x) skal differentieres som en sammensat funktion?


Svar #4
17. september kl. 17:49 af Hans2004

#3
Du kan bruge begge metoder. Fortæl hvad du har gjort ellers kan vi ikke fortælle dig, hvad der galt?

Er du opmærksom på at g(x) skal differentieres som en sammensat funktion?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september kl. 17:57 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=\sqrt{x}\cdot \left ( 4x-12 \right )\\\\ \textup{Produktregel kombineret}\\ \textup{med regel for sammensat}\\ \textup{funktion:}\\&&f{\, }'(x)= \left ( \sqrt{x} \right ){}'\cdot \left ( 4x-12 \right )+\sqrt{x}\cdot \left ( 4x-12 \right ){}',\qquad x>0 \\\\&& \frac{1}{2\sqrt{x}}\cdot \left ( 4x-12 \right )+\sqrt{x}\cdot 4\\\\&& \frac{2x}{\sqrt{x}}-\frac{6}{\sqrt{x}}+4\sqrt{x}\\\\&& \frac{2x-6+4x}{\sqrt{x}}\\\\&& \frac{6x-6}{\sqrt{x}}\\\\&& 6\cdot \frac{x-1}{\sqrt{x}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september kl. 17:58 af peter lind

Der skal parentes omkring 4x-12   altså √x'(4x-12)


Svar #7
17. september kl. 17:59 af Hans2004

#5

Er det muligt du kan sæt lidt ord på hvad du gør fra trin 3 og ned :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september kl. 18:26 af M2023

#0.

f(x)=(4x-12)\sqrt{x}=4x\sqrt{x}-12\sqrt{x}=4x^{3/2}-12x^{1/2}

f'(x)=4\cdot \tfrac{3}{2}x^{1/2}-12\cdot \tfrac{1}{2}x^{-1/2}=6x^{1/2}-6x^{-1/2}


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.