Fysik

trykket i trykflasken ved temperatur på 400℃.

18. september kl. 19:01 af snefnug1 - Niveau: B-niveau

hjælp til opgave to på billedet ved ikke hvad lining jeg skal bruge eller hvordan?

Vedhæftet fil: fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september kl. 20:36 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Opgave 1}\\&\textup{Tryk:}\\&& p\cdot V=\frac{m}{M}\cdot R\cdot T\\\\&& p=\frac{m}{M}\cdot \frac{R\cdot T}{V}\\\\&& p=\frac{2450\;\mathrm{g}}{29\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}\cdot \frac{\left ( 8.31\;\mathrm{\frac{Nm}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( (273+10)\;\mathrm{K} \right )}{0.015\;\mathrm{m^3}}=1.3245\cdot 10^7\;\mathrm{Pa}=132.45\;\mathrm{bar} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september kl. 20:46 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Opgave 1}\\&\textup{Antal molekyler:}\\&& N=\frac{2450\;\mathrm{g}}{29\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}\cdot 6.022\cdot 10^{23}\;\mathrm{mol^{-1}}=5.088\cdot 10^{25} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september kl. 21:49 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Opgave 2}\\&\textup{Tryk ved 400}\degree\textup{C:}\\&& p_{400\degree\textup{C}}=\left ( 132.45\;\mathrm{bar} \right )\cdot \frac{673\;\mathrm{K\degree}}{283\;\mathrm{K\degree}}=315\;\mathrm{bar}\\\\&\textup{da trykflaskens volumen}\\&\textup{er konstant.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september kl. 22:48 af ringstedLC

Opg. 1: Du overser, at dine resultaters enheder slet ikke passer:

- Enheden for tryk er Pa.

- Et antal (her molekyler) har enheden for det talte.

Når enhederne ikke passer, har du opstillet beregningen forkert, lavet en fejl i enhedsberegningen eller gjort begge dele.

Med hensyn til værdien "4225,5...". Da atmosfærisk tryk ≈ 105 Pa skulle flasken altså have undertryk. Det kan ikke pumpe noget luft ind i dækkene.

Opg. 2: Til vurderingen kan du måske bruge, at tryk p = F pr. Areal.

Flaskens overfladeareal skal altså kunne holde til den kraftpåvirkning som trykket ved 400ºC giver.


Svar #5
19. september kl. 09:48 af snefnug1

Tak for hjælpen kan godt se fejlen nu 


Svar #6
19. september kl. 10:10 af snefnug1

hvordan løser jeg opgave 3? er dette den rigtige formel at bruge P_damp = M/R * P/Tvis jeg hvordan bruger jeg den så?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september kl. 11:56 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Opgave 3}\\&\textup{Volumen ved }\\&\textup{atmosf\ae retryk:}\\&&V=\frac{m}{M}\cdot \frac{R\cdot T}{p} \\\\&&V=\frac{2450\;\mathrm{g}}{29\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}\cdot \frac{\left (8.31\;\mathrm{\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ((273+20)\;\mathrm{K} \right )}{101300\;\mathrm{Pa}}\\\\&& V=2.03061\;\mathrm{m^3}=2030.61\;\mathrm{L} \\\\&....................................\\\\& J=Nm=\frac{N}{m^2}\cdot m^3=Pa\cdot m^3 \end{array}


Skriv et svar til: trykket i trykflasken ved temperatur på 400℃.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.