Matematik

matematik algebra

21. september kl. 18:30 af Laya16 - Niveau: 8. klasse

hej hvordan regner jeg ud '' hvilken udtryk har den støste værdi hvis a er 5 og b er 10

hilsen: Laya


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september kl. 18:31 af mathon

Hvilke udtryk?


Svar #2
21. september kl. 18:39 af Laya16

hvilken udtryk har den største værdien hvis a er 5 og b er 10

muligeheder:

2a+3b

3a+2b

a+4b

4a+b 

mit spørgsmål hvordan kan jeg regne det ud 

mvh Laya


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september kl. 18:57 af mathon

indsæt a = 5 og b = 10
i hvert af de 4 udtryk
og undersøg, hvilket af de 4 udtryk der giver den største talværdi.


Svar #4
21. september kl. 18:59 af Laya16

kan du være sød  og sige det mere tydligere 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september kl. 19:21 af mathon

2a+3b = 2·5 + 3·10 = 10 + 30 = 40

3a+2b = 3 · 5 + 2·10 = 15 + 20 =35

a+4b = 5 + 4·10 = 5 + 45 = 45

4a+b = 4·5 + 10 = 20 + 10 = 30


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september kl. 21:44 af Eksperimentalfysikeren

Da b er dobbelt så stor som a, kan du ertatte b med 2a i alle udtrykkene. I det første får du f.eks. 2a+3*2a=8a

Når du gør det med alle udtrykkene, ak du se, hvilket udtryk, der har den største koefficient til a. Da a er positiv, er det dette udtryk, der er størst.


Svar #7
21. september kl. 22:35 af Laya16

tak for hjælpen 


Skriv et svar til: matematik algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.