Matematik

Skriv udtrykket som en potens

28. september kl. 22:43 af Agbn - Niveau: B-niveau

Har fået opgaven

Skriv som en potens

1/x * 5vx^2*3vx

v er stedfortræder for kvadratrod

Hvordan løser jeg dette, gerne med forklaring og fremgangsmåde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september kl. 22:57 af MentorMath

Hej,

Jeg skal lige være sikker på, at jeg har skrevet udtrykket rigtigt op? (se billag) :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september kl. 23:14 af MentorMath

Hej igen - I så fald, vil udregningen se sådan ud:) 

NB: Bemærk, at udtrykket vi finder frem til, ikke er angivet som en potens, men derimod som et helt tal ganget på en potens.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september kl. 12:46 af M2023

#0. 

\frac{1}{x}\cdot 5\cdot \sqrt{x^2} \cdot 3\cdot \sqrt{x}=

x^{-1} \cdot 5\cdot \left ( x^2 \right )^{1/2} \cdot 3\cdot x^{1/2}=

3\cdot 5\cdot x^{-1} \cdot x^{2/2} \cdot x^{1/2}=

15\cdot x^{-1} \cdot x^1 \cdot x ^{1/2}=

15\cdot x^{-1+1+1/2}=15\cdot x^{1/2}


Skriv et svar til: Skriv udtrykket som en potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.