Fysik

Beregn modstand

30. september kl. 11:00 af Martin3007 - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn den ohmske modstand i en fasevikling

Jeg oplyses at modstanden imellem 2 klemmer på en trekantkoblet statorvikling(motor) måles til Rdc 1 Ohm.

Jeg skal nu beregne modstanden i 1 fasevikling.

Jeg forestillet mig det skal se således ud:

R=(R1-1+R2-1)-1+R3

Jeg ved så bare ikke helt hvordan jeg kommer i mål, når jeg nu kender R=1. Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september kl. 12:03 af ringstedLC

KildeCubus, http://cubus-adsl.dk/elteknik/installationer/motor_y_d_start.php[email protected]

De tre viklinger har samme resistans:

\begin{align*} \frac{1}{R_{E}}=\frac{1}{R_{dc}} &= \frac{1}{R}+\frac{1}{2\,R}=\frac{3}{2\,R} \\ R &= \frac{3}{2}\,R_{dc} \end{align*}


Svar #2
30. september kl. 12:28 af Martin3007

Jeg har lige lidt svært ved at forstå måden du har stillet din formel op, men jeg forstår det som om at hver vikling dermed har en ohmsk modstand på 0,5 Ω, ialt 1,5Ω.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september kl. 13:15 af ringstedLC

Hver vikling har en resistans på 1.5 Ω.

\begin{align*} R &= \frac{3}{2}\,R_{dc}=\frac{3}{2}\cdot 1\,\Omega=1.5\,\Omega \end{align*}

Uanset hvilket klempar, der måles på, udgør statoren en parallelkobling af R + 2R.


Skriv et svar til: Beregn modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.