Matematik

Geometri

01. oktober 2023 af Sigurdsen - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle af jer der kan hjælpe mig med opg 1 a)

Jeg skal gøre rede for at vinkel C i trekant ABC er 90 grader.

Jeg har lidt svært ved at løse opgaven, jeg kan dog se at trekant ACD og CAD er ligebenede, og man kan opstille en ligning, men er ik helt sikker på hvordan man løser opgaven. Er der nogle der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: 3k Mat 20.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2023 af jl9

Hvis vi kalder de to vinkler ved D for u' og w', så må

2u + u' = 180

2w + w' = 180

u' + w' = 180

Med det kan u+w bestemmes


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2023 af Christianfslag

#1

Hvis vi kalder de to vinkler ved D for u' og w', så må

2u + u' = 180

2w + w' = 180

u' + w' = 180

Med det kan u+w bestemmes

Mangler der ikke én ligning hvis vi vil løse med fire ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2023 af jl9

Det må være tilstrækkeligt for opgaven at bestemme (u+w)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2023 af M2023

#0. Jeg indsætter billedet af opgaven.

Du har, at: u + (u+w) + w = 180° ⇔ 2·(u+w) = 180° ⇔ (u+w) = 180°/2 = 90°. (Husk: Du skal ikke finde u og w - kun deres sum).


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.