Matematik

Funktioner

05. oktober 2023 af HjælpMigBeOm - Niveau: B-niveau

Gutter og gutinder

Jeg har sgu lige brug for lidt hjælp her

*Tjek vedhæftet fil*


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2023 af PeterValberg

Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2023 af MentorMath

#0

Hej,

a) Funktionsudtrykket for den gennemsnitlige løbetid pr. km som en funktion af vægten, angiver en funktion hvis graf er en ret linje, f(x) = ax + b. 

Tallet 0,04 angiver altså, at den gennemsnitlige løbetid pr. km forøges med 0,04 minutter, hver gang vægten øges et kilogram.

Vi kan bestemme kvindens gennemsnitlige løbetid pr. km, hvis hun vejer 74 kg umiddelbart inden løbet, ved at indsætte x = 74 i regneforskriften for funktionen.

b) Vi sætter funktionsværdien lig med 6,00 og løser ligningen med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2023 af SuneChr


Vi har, med enhederne
min/km som funktion af kg
f(x) =0,04x + 2,89

a)  Koefficienten til x, 0,04 fortæller det antal minutter pr. km, kvinden løber, hvis hun skulle veje 1 kg.
     Når nu kvinden vejer x kg, skal vi sige 0,04x og får derved det antal minutter pr. km, hun løber, og
     dertil skal vi lægge 2,89 min/km .

Ved de øvrige spørgsmål skal du blot indsætte de givne tal i funktionsudtrykket.
 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.