Matematik

Matematik

08. oktober 2023 af Duken - Niveau: B-niveau

En der eventuelt kan hjælpe mig


Arbejdsløsheden i Danmark i et givet år kan tilnærmelsesvist beskrives ved følgende funktion: 
f(x):=30000*sin(((π)/(90))*x)+190000-100*x|0≤x≤365 ? Udført
og f (x) angiver antallet af arbejdsløse x dage inde i året. 

a) Tegn grafen for f . 

b) Bestem de dage, hvor arbejdsløsheden er i bund hhv. i top i løbet af året. 

Den naturlige ledighed (svarende til det, der kaldes fuld beskæftigelse) antages at være 120.000 arbejdsløse. 
c) Bestem, hvornår ledigheden ifølge modellen kommer under 120.000 første gang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2023 af ringstedLC

a) Husk  betingelsen:

0\leq x\leq 365

b) Lav en monotoniundersøgelse.

c) Det ses, at graferne ikke skærer hinanden.

Jeg tror du har en fejl i din forskrift.

NB. Skriv beskrivende titler, - for din egen og vores skyld!

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #2
08. oktober 2023 af Duken

forskriften er givet i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2023 af ringstedLC

#2: Hvis du er sikker på forskriften, så giver ligningen:

f(x)=120000\Rightarrow x\in\varnothing


Svar #4
08. oktober 2023 af Duken

det forstår  jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2023 af ringstedLC

 \begin{align*} f(x) &= 120000 &&\Rightarrow x \in \varnothing \\ &&&\Rightarrow x\;\textup{tilh\o rer den tomme m\ae ngde} \\ &&&\Rightarrow \textup{ligningen har ingen l\o sninger} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.