Matematik

funktioner Projekt: Afladning af kondensator

01. november 2023 af rubyan - Niveau: B-niveau

hej jeg ville gerne have en funktionforskift med disse data tid(0,15,76,4,7) og spænding(24,14,56,  6,33, 2,33) 

jeg ved at det er en Eksponentiel funktion som har funktion f(x)=a+b^t så hvordan kan jeg bruge det til at kunne få den løst 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2023 af peter lind

Det er ikke den rigtige funktion for en afladning af en kondensator. Den rigtige er a*bt,´.

Foretag en eksponentiel regression på de data.

De data ser ikke rigtige ud. Kontroller dem


Svar #2
01. november 2023 af rubyan

i filen er der data som der står i bogen men det skulle gerne være det samme data 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2023 af peter lind

Det er jo heller ikke det du har skrevet i #0 for tiden


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2023 af ringstedLC

Spændingen U over kondensatoren aftager eksponentielt:

\begin{align*}f(x)=a\cdot b^{\,x}\approx U(t) &= U_0\cdot b^{\,t}\;,\;0<b<1 \\ \textup{som i}\;K_n &= K_0\cdot (1+r)^{n} &&(\textup{renteformlen}) \end{align*}

Ved mere end to talpar i et datasæt skal der foretages regression.


Skriv et svar til: funktioner Projekt: Afladning af kondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.