Matematik

Matematik

02. november 2023 af rasmus2525 - Niveau: 10. klasse
Emil vil købe et akvarium mere. Det skal have form som en kugle.
Hvor meget vand kan akvariet indeholde, hvis kuglens indvendige radius er 15 cm og hvor stor skal kuglens indvendige radius være, hvis akvariet skal indeholde 60 liter vand ? På forhånd tak :-)

Jeg har vedhæftet et billede hvor man kan se resultatet,men har fået opgave i at beskrive hvordan jeg er kommet frem til dette resultat,kan i hjælpe?
Vedhæftet fil: 20231102_210139.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2023 af peter lind

Du skal bare skrive at rumfanget af en kugle er 4*πr3/3. Det er også den formel du faktisk har brugt


Svar #2
02. november 2023 af rasmus2525

Jeg har hele mellemregningerne,men det skal bare fortælles med ord altså hvordan jeg kommet frem til 24.29cm kan du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2023 af ringstedLC

Forstil dig at du med en sms skulle fortælle din skolekammerat, hvordan du har lavet opgaven.


Svar #4
02. november 2023 af rasmus2525

Det ikke mig der har lavet opgaven,har fået det fra læreren og vores lektie er at beskrive hvordan man er kommet frem til resultatet derfor jeg spørg om hjælp fordi jeg ikke forstår det

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2023 af peter lind

Du skal bare skrive at rumfanget af en kugle er 4*πr3/3 og derefter foretage udregningerne


Svar #6
02. november 2023 af rasmus2525

Forstår det ikke

Svar #7
02. november 2023 af rasmus2525

Kan du ikke hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2023 af peter lind

Jeg forstår til gengæld ikke hvad du har problemer med. Det er måske så simpelt at du ser efter en mere kompliceret løsning


Svar #9
02. november 2023 af rasmus2525

r = 3v((3 * 60,000 cm^3) / (4 * p))

Her står der fx at gange 3* 60.000 hvor kommer det 3 tal fra hvorfor ganger vi 3 med 60.000 og samme der står gange 4 med pil,hvor får vi det 4 tal fra?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2023 af ringstedLC

\begin{align*} R &= \tfrac{4}{3}\,\pi\,r^3 \\ R_{15} &= \tfrac{4}{3}\,\pi\cdot(1.5\,\textup{dm})^3=...\,\textup{L} \\\\ R &= \tfrac{4}{3}\,\pi\,r^3 \\ r^3 &= \frac{R\cdot 3}{4\,\pi} \\ r &= \sqrt[3]{\frac{R\cdot 3}{4\,\pi}} \\ r_{60} &= \sqrt[3]{\frac{60\,\textup{L}\cdot 3}{4\,\pi}}=...\,\textup{dm} \end{align*}

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.