Matematik

Hjælp til ''maksimum'' funktion

04. november 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med b?

Jeg har tegnet grafen, men jeg skal vel også lave nogle beregninger eller kan man vurdere det udfra denne graf????

Tilføjer den under dette


Svar #1
04. november 2023 af SkolleNørd

..Graf:


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2023 af Christianfslag

At finde ekstrema (maksimum og minimums-punkter) for en graf er overraskende simpelt! 

Hvis vi husker at vi med differentialregning kan finde hældningen af en graf i et specifikt punkt, kan vi evaluere punkterne hvor der forekommer ekstrema ved at udnytte, at der i disse punkter vil forekomme en hældning på 0!

Du skal altså blot finde x i

f'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& f{\, }'(x)=0.5\cdot \sqrt{144-x^2}-\frac{0.5x^2}{\sqrt{144-x^2}}\qquad 0\leq x< 12\\\\ \textup{Maksimum kr\ae ver bl.a.}&& f{\, }'(x)=0 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2023 af ringstedLC

b)

Du må selvfølgelig gerne vurdere dit beregnede resultat udfra grafen. Men det skal beregnes, når du har forskriften.


Skriv et svar til: Hjælp til ''maksimum'' funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.