Matematik

Separation af variable

23. november 2023 af Chewbacca1404 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder lidt fast på denne opgave

Jeg har selvfølgelig regnet mig frem til at 

∫1/y*dy = ∫sin(x)dx 

ln(y)=-cos(x)

Problemet ligger i hvordan jeg bruger koordinaterne i denne opgave
Umiddelbart når jeg gør det, tænker jeg at man kan gøre på følgende måde

ln(1)=-cos(pi)+k

k=-1

Nogen, der kan hjælpe mig?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2023 af SuneChr

Du skal anvende den omvendte funktion:        ln y = - cos x  ⇔  y = e- cos x 

Find koefficienten til  e- cos x således, at (π , 1) vil ligge på kurven.


Skriv et svar til: Separation af variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.