Matematik

Tangent opgave?

25. november 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Jeg tor at jeg har styr på a men ikke resterende, så kan nogle hjælpe så jeg kan sammenligne med hvad jeg troede


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2023 af mathon

Har du bestemt \small f{\, }'(x)?


Svar #3
25. november 2023 af SkolleNørd

#2

Har du bestemt \small f{\, }'(x)?

NEj?


Svar #4
25. november 2023 af SkolleNørd

#3
#2

Har du bestemt \small f{\, }'(x)?

NEj?m men bestemt montomiforholde ved at sige f(x)=0??


Svar #5
25. november 2023 af SkolleNørd

#2

Har du bestemt \small f{\, }'(x)?

Hjælp med b og c, da jeg har lavet a og skal jeg ikke bruge følgende formle til b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2023 af mathon

Jo
          \small \small y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)


Svar #7
25. november 2023 af SkolleNørd

#6

Jo
          \small y=f{\, }'(x-x_o)+f(x_o)

Hvad får du som svar til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=3x^2-6x-9\\\\&& f{\, }'(0)=-9\\\\&& f(0)=30\\\\\\ \textup{med }x_o=0\\ \textup{giver tangent-}\\ \textup{ligningen:}\\&&y=-9\cdot \left ( x-0 \right )+30\\\\&& y=-9x+30 \end{}


Svar #9
25. november 2023 af SkolleNørd

#8

\small \small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=3x^2-6x-9\\\\&& f{\, }'(0)=-9\\\\&& f(0)=30\\\\\\ \textup{med }x_o=0\\ \textup{giver tangent-}\\ \textup{ligningen:}\\&&y=-9\cdot \left ( x-0 \right )+30\\\\&& y=-9x+30 \end{}

Hvordan bestemmer man så førstekoordinatet i opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2023 af mathon

#9

         \small f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=-9


Svar #11
25. november 2023 af SkolleNørd

#10

#9

         \small f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=-9

Kan jeg få en forklaring måske? TIl hvordn du har beregnet dig frem samt om du har brugt nogle fra formler fra MAT A1/A2?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2023 af ringstedLC

Løs ligningen. Det giver to løsninger, hvoraf den ene er 0 som er røringspunktet for t1


Svar #13
25. november 2023 af SkolleNørd

#12

Løs ligningen. Det giver to løsninger, hvoraf den ene er 0 som er røringspunktet for t1

39?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. november 2023 af mathon

                              \small \begin{array}{llllll} 3x^2-6x-9=-9\qquad {\color{Red} x\neq 0}\\\\ 3x^2-6x=0\\\\ 3x\cdot \left ( x-2 \right )=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} 0&\textup{som m\aa \ forkastes}\\2 \end{matrix}\right. \end{}


Svar #15
25. november 2023 af SkolleNørd

#14

                              \small \begin{array}{llllll} 3x^2-6x-9=-9\qquad {\color{Red} x\neq 0}\\\\ 3x^2-6x=0\\\\ 3x\cdot \left ( x-2 \right )=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} 0&\textup{som m\aa \ forkastes}\\2 \end{matrix}\right. \end{}

Hvordan kommer du frem til den første sætning?

Jeg har beregnet b ved at indsætte 0 ti y-ligningen, men når det er opgave c, så forstår jeg det ikke, for ved ikke hvordan du kommer frem til det??

Yderligere bruger jeg CAS-ærktøj til denne funktion, så hvordan jeg løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. november 2023 af mathon

Sig mig, kan du slet ikke differentiere  
                                                             \small f(x)=x^3-3x^2-9x+30\; ? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \textup{Define }f(x)=x^3-3x^2-9x+30\\\\&& \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left ( f(x) \right )\\\\ \textup{beregning af }x\textup{-v\ae rdier}\\ \textup{med tangenth\ae ldning}\\ -9\textup{:}\\\\&& \textup{solve}\left ( fm(x)=-9,x \right )\mid x\neq 0 \end{}


Svar #18
25. november 2023 af SkolleNørd

#16
Sig mig, kan du slet ikke differentiere


Jo, men havde ikke tænkt at mn skal differnetuere, når jeg bare skal beregne c efter at hvae fundet tangentens ligning.

Skriv et svar til: Tangent opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.