Matematik

Eksponentielle funktioner

23. december 2023 af HjælpMigBeOm - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man fordobling- og halveringskonstant


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2023 af ringstedLC

Det kommer an på oplysningerne. Med kendt forskrift:

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^{x}\;,\;a>1 \\ a^{T_2} &= 2 &\Rightarrow T_2 &=\frac{\log(2)}{\log(a)} &\textup{formel (105)} \\ f(x) &= b\cdot a^{x}\;,\;0<a<1 \\ a^{T_\textup{1/2}} &= 0.5 &\Rightarrow T_\textup{1/2} &=\frac{\log(0.5)}{\log(a)} &\textup{formel (112)} \\\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2023 af ringstedLC

Med nogle oplysninger, måske i form af:

"... og efter et antal år er befolkningen vokset til dobbelte":

\begin{align*} 2\cdot f(x_0) &= f\bigl(x_0+\textup{antal\,\aa r}\bigr)\Rightarrow T_2=\textup{antal\,\aa r} \end{align*}

eller: "... efter et antal år er bef. halveret":

\begin{align*} 0.5\cdot f(x_0) &= f\bigl(x_0+\textup{antal\,\aa r}\bigr)\Rightarrow T_\textup{1/2}=\textup{antal\,\aa r} \end{align*}


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.