Kemi

Angiv hvor mange g af calciumcitrat

04. januar kl. 15:59 af medicinstuderende4 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan ved man det er 4,15 g? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar kl. 16:47 af Christianfslag

Lad os opdele løsningen i tre trin; 1. Omregn 1000 mg (1 g) calcium til stofmængde, 2. Find forholdet mellem calcium og calciumcitrat og endeligt 3. Beregn mængden af calciumcitrat ud fra molekylets molekylære masse.

1.

Vi kan ved tabelopslag finde, at den molekylære vægt af calcium er \small M_{Ca}=40.078\frac{g}{mol}.

Vi finder stofmængden ved \small n_{Ca}=\frac{m}{M}.

2.

Ved betragtning af den kemiske formel for calciumcitrat ses det, at der indgår tre calciumatomer for hvert calciumcitrat molekyle. Herved har vi et 1:3 forhold.

3.

Vi kan ved tabelopslag finde, at den molekylære vægt af calciumcitrat er \small M_{CC}=498.46\frac{g}{mol}.

Vi finder da endeligt massen af calciumcitrat påkrævet ved \small m_{CC}=n\cdot M.

(CC er brugt som forkortelse for calciumcitrat)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar kl. 17:23 af mathon

Indhold af calcium i masseprocent:
                                                             \small \begin{array}{llllll}&& \frac{3\cdot 40.078}{498.44}\cdot 100\%=24.1221\% \\\\\textup{Behov:}\\&&\frac{1\;\mathrm{g}}{0.241221}=4.15\;\mathrm{g}\quad C_{12}H_{10}Ca_3O_{14} \end{}


Skriv et svar til: Angiv hvor mange g af calciumcitrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.