Kemi

Angiv det osmotiske tryk i en vandig opløsning der indeholder 3 mM CaCl2 og 0,09% glukose ved 25 grader?

04. januar kl. 23:46 af fkh66 - Niveau: Universitet/Videregående

Forstår ikke hvorfor svaret er 0,343 atm. Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar kl. 12:14 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{osmotisk koncentration}\\& \textup{af:} &CaCl_2=3\cdot (3\cdot10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{L}})=0.009\;\mathrm{\textup{osmol\ae r}}\\\\& \textup{glukose}=&\frac{1000\;\mathrm{g}\cdot 0.0009}{180.156\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.005\;\mathrm{\textup{osmol\ae r}}\\\\ \textup{den samlede}\\ \textup{osmolaritet er}\\& c_{\textup{osmo}}=(0.009+0.005)\;\mathrm{M}=0.014\;\mathrm{M}\\\\& p_{\textup{osmo}}=c_{\textup{osmo}}\cdot R\cdot T\\\\& \Pi=10^3\cdot(0.014\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}})\cdot \left(8.31446\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot (298\;\mathrm{K})=3468.79\;\mathrm{\frac{J}{m^3}}=3468.79\;\mathrm{Pa}\\\\& \Pi=\frac{3468.79\;\mathrm{Pa}}{101325\;\mathrm{\frac{\textup{Pa}{\text{atm}}}}=0.0342\;\mathrm{atm} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar kl. 13:41 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} \textup{osmotisk koncentration}\\& \textup{af:}\\&\qquad CaCl_2=3\cdot (3 \cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{L}})&=&0.009\;\mathrm{\textup{osM}}\\\\&\qquad \textup{glukose}=\frac{1000\;\mathrm{g}\cdot 0.0009}{180.156\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.005\;\mathrm{\textup{osM }}\\\\ \textup{den samlede}\\ \textup{osmolaritet er}\\& c_{\textup{osmo}}=(0.009+0.005)\;\mathrm{M}=0.014\;\mathrm{M}\\\\& p_{\textup{osmo}}=c_{\textup{osmo}}\cdot R\cdot T\\\\& \Pi=10^3\cdot\left ( 0.014\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}} \right )\cdot \left ( 8.31446\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( 298\;\mathrm{K} \right )&=&34\,687.9\;\mathrm{\frac{J}{m^3}}=\\\\&&&34\,687.9\;\mathrm{Pa}\\\\&\Pi=\frac{34\,687.9\;\mathrm{Pa}}{101\,325\;\mathrm{\frac{Pa}{atm}}}&=&0.342\;\mathrm{atm} \end{}


Skriv et svar til: Angiv det osmotiske tryk i en vandig opløsning der indeholder 3 mM CaCl2 og 0,09% glukose ved 25 grader?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.