Kemi

Angiv trykket i en lukket beholder ved en temperatur på 25 grader når trykket i beholderen ved 4 grader måles til 3 atm?

04. januar kl. 23:49 af fkh66 - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogle hjælpe med mellemregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar kl. 08:22 af mathon

Idealgasligningen:

                              \small \begin{array}{lllllll}&& \frac{p}{T}=\frac{n\cdot R}{V}\\\\&& \frac{p_2}{T_2}=\underset{\textbf{konstant}}{\underbrace{\frac{n\cdot R}{V}}}=\frac{p_1}{T_1}\\\\&& p_2=\frac{T_2}{T_1}\cdot p_1\\\\&& p_2=\frac{273+25}{273+4}\cdot \left (3\;\mathrm{atm} \right )=\frac{298}{277}\cdot \left (3\;\mathrm{atm} \right )= \end{}

                                


Skriv et svar til: Angiv trykket i en lukket beholder ved en temperatur på 25 grader når trykket i beholderen ved 4 grader måles til 3 atm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.