Matematik

AKUT HJLÆLP - mat aflevering, grafer og funktioner

12. januar kl. 00:14 af Camilla89898 - Niveau: B-niveau

En eller anden PLS hjælp mig, jeg bruger tnspire 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar kl. 00:28 af MentorMath

Hej - I opgave b) er den forventede levealder givet ved funktionsværdien hørende til x = 300.

Hvis du definerer funktionen i N-spire med kolon, "f(x):=...", burde du kunne skrive f(300) og klikke enter - så burde du få en funktionsværdi ud af det, som i dette tilfælde er lig med resultatet, angivet i år :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar kl. 00:36 af MentorMath

I a) kan du åbne grafvindue. Vælg herefter skabelonen for en gaffelfunktion (stykkevis defineret funktion) og slet den nederste kolonne. Du burde da kunne skrive funktionen ind og angive intervallet også.

Jeg kan desværre ikke vise det, da jeg ikke længere har licens til N-spire. 

Hvis ikke det virker, kan du prøve at vedhæftet et billede. Så vil jeg gerne, så vidt muligt, forsøge at hjælpe ud fra det.


Svar #3
12. januar kl. 00:47 af Camilla89898

hvorhenne er gaffelfunktionen?


Svar #4
12. januar kl. 00:50 af Camilla89898

og iforhold til det med opgave b, virker det ikke. når jeg skriver f(x):= og så funktionen, siger nspire at der er en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar kl. 00:56 af MentorMath

Hej igen - Det fik jeg ikke lige med, men når du skriver det ind, skal du, når du definerer funktionen med kolon, ikke skrive komma og så intervallet på.
Vi skal blot sikre os, at den x-værdi vi indsætter ligger i definitionsmængden, hvilket 300 jo gør.

Svar #6
12. januar kl. 01:00 af Camilla89898

er ikke helt med på hvad du mener, har bare gjort sådan:


Svar #7
12. januar kl. 01:05 af Camilla89898

og hvilket interval og hvad skal der stå? er helt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar kl. 01:07 af MentorMath

Ah, det er ærgerligt, at jeg ikke bare kan vise det..
Det ser rigtigt ud - du skal bare slette “,0
Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar kl. 01:08 af MentorMath

Skriver du i et matematikfelt?

Svar #10
12. januar kl. 01:08 af Camilla89898

ja


Svar #11
12. januar kl. 01:10 af Camilla89898

når jeg sletter ,0 er der stadig en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar kl. 01:11 af MentorMath

Ah, nu tror jeg, at jeg ved det så. Prøv med punktum i stedet for komma, i decimaltallene. Lavede selv den fejl et hav af gange, i N-spire, i gymnasiet ,:)

Svar #13
12. januar kl. 01:14 af Camilla89898

yes nu virker det


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar kl. 01:40 af MentorMath

Dejligt!

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar kl. 02:10 af DuDum (Slettet)

Springer folk bare over grundforløb eller er lærerne på skolerne bare blevet dårligere?


Skriv et svar til: AKUT HJLÆLP - mat aflevering, grafer og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.