Matematik

Matematik (omregningsfaktorer/hastighed)

18. januar kl. 13:53 af Hjælpma - Niveau: 9. klasse
Hej:)
Er der en der kan forklare mig trin for trin, hvordan jeg løser denne opgave:

En OL-løber vil slå rekorden for 100 meters løb, som på nuværende tidspunkt er 10 sekunder. Hun vil gerne vide hvad hendes hastighed skal være angivet i km/h.

Håber i kan hjælpe



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar kl. 14:08 af mathon

                    \small 1\;\mathrm{\frac{m}{s}}=3.6\;\mathrm{\frac{km}{h}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar kl. 14:11 af mathon

detaljer:
                  \small \begin{array}{llllll} 1\;\mathrm{\frac{m}{s}}=\frac{3600\cdot \;\mathrm{m}}{3600\cdot \;\mathrm{s}}=\frac{3.6\;\mathrm{km}}{h}=3.6\;\mathrm{\frac{km}{h}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar kl. 14:18 af SuneChr

På 10 sek løbes100 m
På 1 sek løbes 100 m/10 sek = 10 m/sek
1 time = 60 min á 60 sek = 60·60 sek = 3600 sek
1 km = 1000 m
1 m/sek = 3600 m/3600 sek = 3,6 km/time
Gang derfor løberens hastighed i m/sek med 3,6 hvorved vi får løberens hastighed i km/time .


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar kl. 23:12 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{km} &= 1000\,\textup{m} \\ \frac{\textup{km}}{1000} &= \textup{m} \\ \textup{h} &= 60\cdot 60\,\textup{s}=3600\,\textup{s} \\ \frac{\textup{h}}{3600} &= \textup{s} \\ \frac{\textup{m}}{\textup{s}} &= \frac{\textup{km}}{1000\cdot \frac{\textup{h}}{3600}}=\frac{\textup{km}\cdot 3600}{1000\,\textup{h}} &&= \frac{3.6\,\textup{km}}{\textup{h}} \\ \frac{\textup{km}}{\textup{h}} &= \frac{\textup{m}}{3600}\cdot \frac{1000}{\textup{s}} &&= \frac{\textup{m}}{3.6\;\textup{s}} \\\\ \textup{Rekord}=\tfrac{100\,\textup{m}}{10\,\textup{s}} &= \tfrac{10\,\textup{m}}{\textup{s}}\Rightarrow \textup{Hastighed} > \frac{10\cdot 3.6\,\textup{km}}{\textup{h}} &&= 36\,\tfrac{\textup{km}}{\textup{h}} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik (omregningsfaktorer/hastighed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.