Matematik

Peterspladsen i Rom opgave 3.5

17. februar kl. 12:50 af nadali - Niveau: 8. klasse
Hej jeg sidder fast ved et spørgsmål jeg håber i kan hjælpe mig med :
Amanda opdager at vinkel x og y begge er 120 grader
3.5 hvor stor er omkredsen af den ovale figur på Amanda tegning?
Se vedhæftet fil nedenunder
Vedhæftet fil: IMG_8767.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar kl. 14:02 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar kl. 14:07 af jl9

Hvis vinklen er 120 grader, så udgør cirkeludsnittet 1/3 af en hel cirkels omkreds. Så omkredsen af den ovale figur er 2 gange cirkeludsnit (1/3 af en hel cirkel med radius fra opgave 3.2) plus 2 gange længden af en rød cirkelbue (fra opgave 3.4).


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar kl. 14:11 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar kl. 20:12 af M2023

#1. Du får at vide, at de røde buer er 10·π hver. De sorte buer er hver (120/360)·π·diameter = (1/3)·π·30 = 10·π. TIlsammen giver det 4·(10·π) = 40·π.


Skriv et svar til: Peterspladsen i Rom opgave 3.5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.