Fysik

Fysik

25. februar kl. 23:37 af Pandagirl77 - Niveau: B-niveau

Hej

Har fået denne opgave i en aflevering: Omregn densitet 7,69*10^8 μ/mm^3 til enheden g/cm^3

Har gjort følgende, men er usikker på mit resultat. Ser dette rigtig ud, hvis ikke, hvordan skal jeg så gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar kl. 00:08 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar kl. 00:24 af SuneChr

\frac{1\, \mu g}{1\, mm^{3}}=\frac{10^{-6}g}{10^{-3}cm^{3}}=\frac{10^{-6}g}{10^{-3}cm^{3}}\cdot \frac{10^{3}}{10^{3}}=\frac{10^{-3}\, g}{1\,cm ^{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar kl. 00:32 af ringstedLC

Du har egentligt regnet rigtigt:

\begin{align*} \frac{\mu \textup{g}}{\textup{mm}^3} &= \frac{10^{-6}\,\textup{g}}{\bigl(10^{-1}\,\textup{cm}\bigr)^{3}} =\frac{10^{-6}\,\textup{g}}{10^{-3}\,\textup{cm}^{3}} =\frac{10^{-6+3}\,\textup{g}}{\textup{cm}^{3}} = 10^{-3}\,\frac{\textup{g}}{\textup{cm}^{3}} \\ 7.69\cdot 10^8\,\frac{\mu \textup{g}}{\textup{mm}^3} &= 7.69\cdot 10^8\cdot 10^{-3}\,\frac{\textup{g}}{\textup{cm}^{3}} \\ &= 7.69\cdot 10^{8-3}\,\frac{\textup{g}}{\textup{cm}^{3}} \\ &= 769\cdot 10^{3}\,\frac{\textup{g}}{\textup{cm}^{3}}= 769\,\frac{\textup{kg}}{\textup{cm}^{3}} \end{align*}

men det er en utrolig høj densitet...


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.