Fysik

Hvordan ser en graf ud nåren jævn hastighed når noget blive tabt?

29. februar kl. 18:47 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Nogle der kan komme med en graf som eksempel hvor jeg ka se hvor man kan sige at noget ipnår en jævn hastighed fx. når et papir tabes og der labes t,s-koordinatsystem og t,v-koordinatsystem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar kl. 19:50 af jl9

Prøv og plot grafen for en hyperbolsk tangens tanh. I "det frie fald med luftmodstand" vil luftmodstanden stige jo hurtigere et objekt bevæger sig gennem luften, og på et tidspunkt vil luftmodstanden være lige så stor som tyngdekraften. Objektet vil her have opnået sin terminalhastighed. Funktionen tanh viser her formen for t,v grafen. Integrerer man tanh funktionen får man en t,s kurve.


Svar #2
29. februar kl. 22:43 af SkolleNørd

Kan du sige hvor jeg kan finde v_s-værdien i denne graf?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar kl. 23:38 af jl9

Grafen i det vedhæftede ser ud til at være en t,s graf hvor farten svarer til hældningen af grafen. Desuden med en lineær regression. Hvad er v_s en forkortelse for?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar kl. 23:47 af ringstedLC

Positionen s vokser lineært som funktion af tiden :

\begin{align*} s(t) &= v\cdot t+s_0 \\ &= m\,t+b \end{align*}

Det betyder at hastigheden v er konstant:

\begin{align*} m=v &= \frac{s_2-s_1}{t_2-t_1} \end{align*}


Svar #5
01. marts kl. 11:27 af SkolleNørd

#4
Positionen s vokser lineært som funktion af tiden t :



Det betyder at hastigheden v er konstant:




Kan man så ikke finde hastigheden udfra et t,s-kooridnatsytem?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts kl. 17:19 af ringstedLC

Dit program har lavet lineær regression på data fra forsøget og konstanterne er indrammet ved grafen.

NB. Se hvor klodset, det ser ud, når du kopierer et svar for at stille et spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts kl. 21:10 af jl9

Benyttes teorien for "Frit fald med luftmodstand" fåes en t,s kurve med en funktion af formen ln(cosh(x)). Herunder plottet som vilkårlig kurve, sammen med en lineær ret linje.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Hvordan ser en graf ud nåren jævn hastighed når noget blive tabt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.