Matematik

Funktioner (redegørelse)

23. august 2024 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hej
Er der nogen der kan hjælpe mig med de to opgaver?
Mht 4, så ved jeg jo at “2x” integreret vil være = x^2, men ved ikke hviad de andre dle giver når jeg kigger i formelsamlingen? Nogle der kan hjælpe?
Vedhæftet fil: IMG_9269.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2024 af mathon

Du har ikke oplyst 
                               f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2024 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{Opg.5}\\\\& \textup{Arealet af M}=&\int_0^3f(x)\mathrm{d}x=\\\\&& \int_0^3\left(-x^3+9x \right )\mathrm{d}x=[-\frac{1}{4}x^4+\frac{9}{2}x^2]_0^3=? \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2024 af Eksperimentalfysikeren

I opgave 4 har du ikke angivet f(x).

I stedet for at finde stamfunktoin til f(x) kan du differentiere de tre foreslåede stamfunktioner og se, hvilken, der giver f(x).


Svar #4
23. august 2024 af SkolleNørd

#2

\begin{array}{llllll}\textbf{Opg.5}\\\\& \textup{Arealet af M}=&\int_0^3f(x)\mathrm{d}x=\\\\&& \int_0^3\left(-x^3+9x \right )\mathrm{d}x=[-\frac{1}{4}x^4+\frac{9}{2}x^2]_0^3=? \end{}

hvad er det du gør i linje, hvor du skriver []?

har du differentieret ell hvad har du gjort, hvis der skal tages punkt i  vedhæftede tabel


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2024 af jl9

Det er stamfunktionen F(x) til f(x), som er skrevet inden i klammerne [ ]. Bemærk 0 og 3 som står på højresiden, ligesom på integral tegnet. Da det er et bestemt integral angives grænserne fra 0 til 3.

I vedhæftede tabel benyttes både stamfunktionen til xn og stamfunktionen til x for at bestemme den samlede stamfunktion i klammerne [ ]. Hvert led i f(x) integreres hver for sig.

\int_0^3 (-x^3+9x)dx = \int_0^3 (-x^3)dx+\int_0^3 (9x)dx=-\int_0^3 (x^3)dx+9\int_0^3 (x)dx


Svar #6
23. august 2024 af SkolleNørd

#5

Det er stamfunktionen F(x) til f(x), som er skrevet inden i klammerne [ ]. Bemærk 0 og 3 som står på højresiden, ligesom på integral tegnet. Da det er et bestemt integral angives grænserne fra 0 til 3.

I vedhæftede tabel benyttes både stamfunktionen til xn og stamfunktionen til x for at bestemme den samlede stamfunktion i klammerne [ ]. Hvert led i f(x) integreres hver for sig.

\int_0^3 (-x^3+9x)dx = \int_0^3 (-x^3)dx+\int_0^3 (9x)dx=-\int_0^3 (x^3)dx+9\int_0^3 (x)dx

dit slutresultat er jo helt anderledes og den er jo bare blevet delt op.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2024 af jl9

undskyld, det er ikke slutresultatet:

\int_0^3 (-x^3+9x)dx = \int_0^3 (-x^3)dx+\int_0^3 (9x)dx=-\int_0^3 (x^3)dx+9\int_0^3 (x)dx= ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2024 af Amatøren

#4

"hvad er det du gør i linje, hvor du skriver []?"

Hvad får du hvis du differentierer udtrykket der står inde i de kantede parenteser? 


Svar #9
23. august 2024 af SkolleNørd

#7
undskyld, det er ikke slutresultatet:

Det er jo stadig ikke det samme som “mathon”? En af dem må jo så være forkert.
Jeg har vedhæftet et billede af hvorfan jeg tror det skal gøres.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2024 af jl9

Det er tæt på, husk at:

\int_a ^b f(x) dx = \[F(x)\] _a ^b


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2024 af Amatøren

#0

Hej - Det kan være at du kan få gavn af denne video om det bestemte integral:

https://www.youtube.com/watch?v=871G11D9jOs


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2024 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{Opg.5}\\\\& \textup{Arealet af M}=&\int_0^3f(x)\mathrm{d}x=\\\\&& \int_0^3\left(-x^3+9x \right )\mathrm{d}x=[-\frac{1}{4}x^4+\frac{9}{2}x^2]_0^3=\\\\&& -\frac{1}{4}\cdot 3^4+\frac{9}{2}\cdot 3^2-\left(-\frac{1}{4}\cdot 0^4+\frac{9}{2}\cdot0^2 \right )\\\\&& -\frac{1}{4}\cdot 81+\frac{9}{2}\cdot 9=\\\\&& \frac{-81}{4}+\frac{81}{2}=\\\\&& \frac{-81+2\cdot 81}{4}=\\\\&& \frac{81}{4}=\frac{80}{4}+\frac{1}{4}=20\frac{1}{4} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2024 af mathon

Vedrørende stamfuntion i første opgave:

\begin{array}{lllllll} \mathbf{f(x)} \textup{ er \textbf {en} af tre}\\&\textbf{1)}&g{\,}'(x)=-5\cdot \frac{-1}{x^4}\cdot 2x=\frac{10}{x^3}\\\\\\& \textbf{2)}&h{\,}'(x)=5\cdot \frac{1}{x}+2x=\frac{5}{x}+2x\\\\\\& \textbf{3)}&k{\,}'(x)=\frac{1}{5x}\cdot5+2x=\frac{1}{x}+2x \end{}


Svar #14
28. august 2024 af SkolleNørd

#12


Hvordan blev 9x pludselig til (9/2)*x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2024 af Anders521

#14 Det sker ved integrering mht. variablen x

Hvis f(x) = a·x er ∫ f(x) dx = ∫ a·x dx = a·∫ x dx = ax2 + k.I dit tilfælde er a = 9.


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. august 2024 af mathon

#15

              integrering → integration


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. august 2024 af Anders521

#16 Tak for rettelsen.

Hovsa, endnu fejl. Resultatet burde være (a/2)x2 + k, hvor k∈R.


Svar #18
30. august 2024 af SkolleNørd

#17
#16 Tak for rettelsen.

Hovsa, endnu fejl. Resultatet burde være (a/2)x2 + k, hvor k?R.



Det kun e altså være mere simpelt for så er det bare “9x” ligesom hvis det var “x^6”så bliver det til “6x^5”, da intergralet af f(c) aå vil være = “tallet opløftet ganget med x nederst og øverst i tælleren vil det være minus 1. Det du gør er jo bare mere kompliceret

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. august 2024 af Anders521

#18

Det kun e altså være mere simpelt for så er det bare “9x” ligesom hvis det var “x^6”så bliver det til “6x^5”, da intergralet af f(c) aå vil være = “tallet opløftet ganget med x nederst og øverst i tælleren vil det være minus 1. Det du gør er jo bare mere kompliceret

Forkert, det du er i gang med er differentiation, ikke integration.

I #14 spørger du hvorfor 9x bliver (9/2)x2. Det sker ved integration. Det samme gør sig gældende for 6x5, hvor resultatet bliver x6. Hvis vi går fra den modsatte vej, dvs. ved differentiation så vil 

a) (9/2)x2 blive til 9x og 

b) x6 blive til 6x5.

Se tabellen nedenfor. Hvis du skal integrere en funktion som 9x eller 6x5, skal du bruge formlen i 3. kolonne, dvs.

\frac{1}{n+1}x^{n+1}

               


Svar #20
31. august 2024 af SkolleNørd

#19
#18


Det kun e altså være mere simpelt for så er det bare “9x” ligesom hvis det var “x^6”så bliver det til “6x^5”, da intergralet af f(c) aå vil være = “tallet opløftet ganget med x nederst og øverst i tælleren vil det være minus 1. Det du gør er jo bare mere kompliceret


Forkert, det du er i gang med er differentiation, ikke integration.

I #14 spørger du hvorfor 9x bliver (9/2)x2. Det sker ved integration. Det samme gør sig gældende for 6x5, hvor resultatet bliver x6. Hvis vi går fra den modsatte vej, dvs. ved differentiation så vil 

a) (9/2)x2 blive til 9x og 

b) x6 blive til 6x5.

Se tabellen nedenfor. Hvis du skal integrere en funktion som 9x eller 6x5, skal du bruge formlen i 3. kolonne, dvs.








Prøv pg undsæt værdierne i formlen. Det giver da ikke du giver, bla i nævneren er det 10 “9+1”

Det er heller ikke x^2 hvis det er den formel da det så vil være “x^10”, da x^(9+1)






Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.