Kemi

Aminosyreester og ladning

11. september kl. 12:41 af detstramt - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, gerne med uddybende forklaringer.
 

Peptidet er en del af alpha-helix. 

Hvilke aminosyreester består den af?

Hvad er ladningen ved peptidet ved pH1, pH7 og pH12?

Skitser hvilke(n) binding(er) (fra hvilket atom til hvilket atom), der stabiliserer den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september kl. 21:12 af AngelOneOne

Hejsa,

 1. Aminosyresekvens
Peptidet ser ud til at bestå af følgende aminosyrer (fra venstre mod højre):

1. Arginin (Arg, R): Det første aminosyrerest har en guanidin-gruppe (C=NH2) forbundet til en sidekæde, som er karakteristisk for arginin.
2. Valin (Val, V): Den anden aminosyrerest har en isopropylgruppe (CH(CH3)2) i sidekæden, hvilket er typisk for valin.
3. Asparaginsyre (Asp, D): Tredje aminosyrerest har en carboxylsyregruppe i sidekæden (-COOH), som er karakteristisk for asparaginsyre.
4. Leucin (Leu, L): Den fjerde aminosyrerest har en isobutylgruppe (CH2CH(CH3)2) i sidekæden, hvilket er typisk for leucin.
5. Isoleucin (Ile, I): Femte aminosyrerest har en forgrenet sidekæde (CH(CH3)CH2CH3), karakteristisk for isoleucin.

 2. Ladning ved forskellig pH
Ladningen af peptidet afhænger af pH, og hvordan aminosyrernes sidekæder protoneres eller deprotoneres:

- Ved pH 1 (sur pH):
  - Arginins guanidin-gruppe er protoneret (positivt ladet).
  - Asparaginsyre har en protoneret carboxylgruppe (neutral).
  - Den terminale aminogruppe i peptidet er protoneret (positivt ladet).
  - Ingen af de andre aminosyrer har ladede sidekæder ved lav pH.
  - Samlet ladning: Positiv.

- Ved pH 7 (neutral pH):
  - Arginin er stadig protoneret (positivt ladet).
  - Asparaginsyre er deprotoneret (negativt ladet).
  - Den terminale aminogruppe er protoneret (positivt ladet).
  - Den terminale carboxylgruppe er deprotoneret (negativt ladet).
  - Samlet ladning: Neutral (positiv og negativ ladning går op).

- Ved pH 12 (basisk pH):
  - Arginins guanidin-gruppe kan forblive protoneret ved denne pH, men kan også begynde at deprotoneres (potentielt neutral).
  - Asparaginsyre er deprotoneret (negativt ladet).
  - Den terminale aminogruppe kan miste sin proton og blive neutral.
  - Den terminale carboxylgruppe forbliver deprotoneret (negativt ladet).
  - Samlet ladning: Negativ.

 3. Bindinger i alpha-helix
I alpha-helix strukturen er der hydrogenbindinger, der stabiliserer helixstrukturen. Disse bindinger dannes mellem carbonylgruppens oxygenatom (C=O) i én aminosyrerest og aminogruppernes hydrogenatom (N-H) i en anden aminosyrerest, der typisk er 3-4 aminosyrer længere fremme i sekvensen.

- For eksempel en binding mellem oxygenatomet i C=O-gruppen i aminosyre 1 og hydrogenatomet i N-H-gruppen i aminosyre 4.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september kl. 21:13 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Aminosyreester og ladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.