Matematik

Fårstår ikke opgaven?

15. september kl. 18:43 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Får givet følgende opgaver. Hvordan laver jeg opgave c? a og b har jeg lavet, men forstår ikke opgave c. Hvad mener de med grafisk fortolkning. Jeg lavede opgaven via wordmat - skulle jeg lave den via geogebra eller? 

Her er opgaveformulering:


Svar #1
15. september kl. 18:43 af hfstudentt

Dette er min besvarelse til opgave a:


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september kl. 19:14 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september kl. 19:29 af ringstedLC

\begin{align*} \underset{\textup{Parabel}}{\underbrace{-x^2+4x-7}} &= \underset{\textup{Ret linje}}{\underbrace{-4x+3}} \\ x &= \left\{\begin{matrix}x_1=1.55\\x_2=6.45 \end{matrix}\right. \\ -4x_1+3 &= y_1 &&\Rightarrow \bigl(x_1,y_1\bigr) \\ -4x_2+3 &= y_2 &&\Rightarrow \bigl(x_2,y_2\bigr) \end{}

c) Afsæt disse to punkter og se hvad de angiver.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september kl. 01:14 af SuneChr

En grafisk fortolkning vil sige, at løsningen af ligningen er de punkter, hvor de to grafer har et fælles punkt,
altså der hvor de skærer hinanden. Omvendt har vi den teoretiske eller analytiske løsning, hvor vi løser
den reducerede 2'grds.ligning      x2 - 8x + 10 = 0 ,  hvor vi alene får værdien for x.
Med mængdesymbol vil den grafiske løsning hedde   {(x , y) | y = - x2 + 4x - 7} ∩ {(x , y) | y = - 4x + 3}
                                                                                            =   {(4 - √6 , 4√6 - 13) , (4 + √6 , - 4√6 - 13)}
Grafisk set, kan vi naturligvis ikke aflæse kvadratrødder og må, alt efter enhederne i koordinatsystemet,
tilpasse, hvad der er rimeligt. 


Skriv et svar til: Fårstår ikke opgaven?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.