Matematik

Eksponenitel funktion

28. september 2024 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne? mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2024 af oppenede

x-rækken skal være -2, 3, 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2024 af Anders521

#0

Hvis du nu skulle bestemme f(3), givet punktet (-2,10) og halveringskonstanten T½ = 5 kan du gøre følende:

Du ved at, hvis du sætter x-værdien -2 i din eksponentiel funktion ville du få funktionsværdien 10 ( dvs. f(-2) = 10 ),således vil grafen for funktionen går gennem punktet (-2,10). Du ved også  at det tager fem x-værdier for en funktionsværdi til at halveres, dvs. T½ = 5. Dermed er

                                                              f(-2 + 5) = 10·½  = 5 = f(3).

f(3) = 5. På samme vis kan du bestemme f(8).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2024 af ringstedLC

\begin{matrix} x: &x_0 &x_1 &x_2 \\ &-2 &3 &... \\ &&x_1=x_0+T_{1/2} &x_2=x_1+T_{1/2} \\ f(x): &y_0 &y_1 &y_2 \\ &10 &5 & ? \\ &&y_1=\tfrac{1}{2}\cdot y_0 &y_2=\tfrac{1}{2}\cdot y_1 \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2024 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} f\left(x_o+n\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=f(x_o)\cdot\left( \frac{1}{2}\right)^n\qquad n\in\mathbb{Z}\\\\ f\left(-2+2\cdot 5 \right )=f(-2)\cdot\left( \frac{1}{2}\right)^2\\\\ f(8)=10\cdot \frac{1}{4}=2.5 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2024 af mathon

                           \begin{array}{llllll}&& \begin{array}{|c|c|c|c|} x&-2&3&8\\ \hline f(x)&10&5&2.5\\ \hline \end{} \end{}


Skriv et svar til: Eksponenitel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.