Fysik

Archimedes lov

03. november 2024 af Ludvigdenfromme - Niveau: A-niveau

vedr. Archimedes lov, bliver opdriften større jo dyber emnet kommer ned i væsken.fx en boldt fyldt med lyft,

er der forskel om bolten er 1 meter eller 2 meter.

Mvh. Januz 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2024 af mathon

Opdriften er numerisk lig med tyngden af den fortrængte/tilsideskubbede væskemængde.

                \begin{array}{lllllll}&& F_{op}=V\cdot \varrho\cdot g\\ \textup{bold}\\&& F_{op}=\left({\frac{4\pi}{3}\cdot r^3}\right)\cdot \varrho\cdot g= \left({\frac{4\pi}{3}}\cdot\varrho\cdot g\right)\cdot r^3 \end{}

                Dobbelt radius eller diameter giver 8 gange så stor opdrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2024 af Sveppalyf (Slettet)

Så længe emnet kun er delvist nedsænket i væsken, så vil opdriften forøges når det bliver yderligere nedsænket (da det fortrængte volumen øges). Men når emnet er fuldt nedsænket, så har det ikke nogen betydning for opdriften hvor langt ned under overfladen emnet er kommet (da det fortrængte volumen stadig er det samme).


Skriv et svar til: Archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.