Fysik

2 postulat

02. december 2024 af lulp - Niveau: C-niveau

hvad menes der med 2 postulat hvis man skal have den oversat til normal sprog har prøvet alt? på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2024 af Moderatoren

Kan du beskrive, hvad din opgave går ud på?


Svar #2
02. december 2024 af lulp

den går ud på at jeg skal forklare hvad 2 postulat betyder på normal sprog.

fordi at, jeg ved at 1 postulat er at vi har cirkelbaner


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2024 af mathon

Er der tale om Bohrs atomteori?


Svar #4
02. december 2024 af lulp

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2024 af mathon

1. Postulat: 
                      Et atom kan befinde sig i en række stationære (stabile) tilstande uden
                      at udsende energi. Til hver tilstand svarer en bestemt energi for atomet.

2. Postulat:

                     Et atom kan overgå fra én stationær tilstand til en anden. Når atomets
                     energi derved ændres fra W2 til W1, hvor W2 er størree end W1, vil der
                     udsendes en foton med frekvensen f bestemt ved:

                                     W2 - W1 = h·f  
                     hvor h er Plancks konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2024 af mathon

2. Postulat for brintatomet:

           I praksis:
                                  \Delta E=(13.6057\;\mathrm{eV})\cdot\left(1-\frac{1}{n^2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2024 af mathon

underforstået  n \in \mathbb{N}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2024 af mathon

Hvis elektronspringet fra niveau n ikke er til grundtilstanden
gælder


                                  \Delta E=E_{\textup{foton}}=(13.6057\;\mathrm{eV})\cdot\left(\frac{1}{m^2}-\frac{1}{n^2} \right )\qquad m<n


Skriv et svar til: 2 postulat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.