Matematik

Matematik hjælp

14. december 2024 af topspillerV2 - Niveau: B-niveau

hej jeg har fået følgende spørgsmål vedhæftet ved filer. Jeg forstår godt nogenlunde hvad jeg skal, men ved bare ikke hvilke formler jeg skal benytte mig af (hvis der overhovedet nogen specifikke formler til g.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2024 af peter lind

Fr = |Fr|(-cos(w), sin(w)

Fc har kmponenten 0  i y retningen


Svar #3
14. december 2024 af topspillerV2

Hej:) tak for svaret men jeg kan ikke se for mig hvad F_r er? da den indegår inde i formlen til at finde F_r!


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2024 af peter lind

I y retningen er kraften for c = 0, så i den første ligning har du i y retningen Fr,y+Ft.y = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2024 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2024 af ringstedLC

g)

\begin{align*} \overrightarrow{F_c} &= \overrightarrow{F_t}+\overrightarrow{F_r} \\ &= \binom{0}{-13}+\Biggl(\begin{matrix}-\cos(w)\cdot \tfrac{13}{\sin(w)} \\ 13 \end{}\Biggr) =\Biggl(\begin{matrix}-\tfrac{13\cos(w)}{\sin(w)} \\0 \end{}\Biggr) \\ \bigl|\overrightarrow{F_c}\bigr| &= \sqrt{\Bigl(-\tfrac{13\cos(w)}{\sin(w)}\Bigr)^{\!2}\!+0^2} \\ \bigl|\overrightarrow{F_c}\bigr| &= 13\cdot\tfrac{\cos(w)}{\sin(w)} =\bigl|\overrightarrow{F_t}\bigr|\,\tfrac{\cos(w)}{\sin(w)}\,(\textup{kN}) \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2024 af ringstedLC

g) fortsat:

\begin{align*} \overrightarrow{F_r} &= \overrightarrow{F_c}-\overrightarrow{F_t} \\ &= \Biggl(\begin{matrix}-\tfrac{13\cos(w)}{\sin(w)} \\ 0 \end{}\Biggr)-\binom{0}{-13} =\Biggl(\begin{matrix}-\tfrac{13\cos(w)}{\sin(w)} \\13 \end{}\Biggr) \\ \bigl|\overrightarrow{F_r}\bigr| &= \sqrt{\Bigl(-\tfrac{13\cos(w)}{\sin(w)}\Bigr)^{\!2}+13^2} \\ &= 13\sqrt{\Bigl(\tfrac{\cos(w)}{\sin(w)}\Bigr)^{\!2}\!+1} \\ &= 13\sqrt{\tfrac{\cos^2(w)}{\sin^2(w)}+\tfrac{\sin^2(w)}{\sin^2(w)}} \\ &= 13\sqrt{\tfrac{1}{\sin^2(w)}} \qquad (\textup{Grundrelationen}) \\ \bigl|\overrightarrow{F_r}\bigr| &= \tfrac{13}{\sin(w)}=\tfrac{\bigl|\overrightarrow{F_t}\bigr|}{\sin(w)}\,(\textup{kN}) \end{}


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.