Kemi

Nernst ligning

20. december 2024 af Bumbum113 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der vil hjælpe mig med denne opgave. Opskriv nernst ligningen for reaktionen Fe2O3 + 2e- + 6H+ -> 2Fe2+ + 3H2O. Udregn ved brug af Nernst ligningen hældningskoefficienten (ved 298 K) for den optrukne linje i porbaix diagrammet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2024 af M2023

#0. På øjemål er hældningen -6, hvilket synes at stemme med de 6 H+ på venstre side af reaktionsligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. december 2024 af mathon

                                    \begin{array}{llllllll}\\\\& U_0={U_0}^\Theta-\frac{0.059\;\mathrm{V}}{2}\cdot \log\left(\frac{[Fe^{2+}]^2}{[H^{+}]^6} \right ) \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2024 af M2023

#2. Man skal finde en lineær sammenhæng mellem E og pH. I et porbaix diagram er koncentrationen af ionen typisk 10-6 M. Det giver her:

E={E}^\Theta-\frac{0.059\;V}{2}\cdot \log\left(\frac{[Fe^{2+}]^2}{[H^{+}]^6} \right ) \Rightarrow

E={E}^\Theta-\frac{0.059\;V}{2}\cdot \left(2\log(10^{-6})+6\;pH \right ) \Rightarrow

E={E}^\Theta+0,34V-0,177\;pH


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. december 2024 af M2023

#1. Rettelse:...På øjemål er hældningen -1/6...Ud fra diagramet og #3, ser formlen ud til at være 

E = 0,9 V - (0,18 V)·pH, det vil sige at hældningen er -0,18 V.


Svar #5
02. januar 2025 af Bumbum113

Tusind tak!! Hvor får du værdien 0,059 fra

Brugbart svar (1)

Svar #6
02. januar 2025 af M2023


Svar #7
02. januar 2025 af Bumbum113

Tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2025 af mathon

\large \begin{array}{llllllll} \frac{R\cdot T}{z\cdot F}\cdot \ln(...)=\frac{R\cdot T}{z\cdot N_A\cdot e}\cdot \ln(10)\cdot \log(...)=\\\\\\ \frac{(8.3144598\;\mathrm{\frac{J}{\mathrm{mol\cdot K}}})\cdot (298.15\;\mathrm{K})}{z\cdot (6.022140857\cdot 10^{23}\;\mathrm{mol^{-1}}\cdot (1.6021766208\cdot 10^{-19}\;\mathrm{C}))}\cdot \ln(10)\cdot \log(...)=\\\\\\ \frac{0.059159\;\mathrm{V}}{z}\cdot\log(...) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2025 af mathon

Rettelse:

                          \large \begin{array}{llllllll} \frac{R\cdot T}{z\cdot F}\cdot \ln(...)=\frac{R\cdot T}{z\cdot N_A\cdot e}\cdot \ln(10)\cdot \log(...)=\\\\\\ \frac{(8.3144598\;\mathrm{\frac{J}{\mathrm{mol\cdot K}}})\cdot (298.15\;\mathrm{K})}{z\cdot (6.022140857\cdot 10^{23}\;\mathrm{mol^{-1}})\cdot (1.6021766208\cdot 10^{-19}\;\mathrm{C})}\cdot \ln(10)\cdot \log(...)=\\\\\\ \frac{0.059159\;\mathrm{V}}{z}\cdot\log(...) \end{}


Skriv et svar til: Nernst ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.