Matematik

Areal

28. marts 2025 af Malthe42 - Niveau: 9. klasse

Jeg skal finde arealet af den vedhæftede figur. Hvordan gør jeg det? Jeg bliver ved med at få forskellige svar når jeg prøver, så vil lige høre hvad I får den til? På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Medier (2).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2025 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2025 af ringstedLC

I stedet for at give resultatet, vises hvordan det kunne beregnes.

Cirkelafsnittet udgør 90º af cirklens 360º fordi periferivinklen er 45º. Derved fås:

\begin{align*} E+\tfrac{1}{2}A+\tfrac{1}{2}C+B &= \frac{A_{cirkel}}{4} \\ E &= \frac{\pi\cdot\bigl(\tfrac{3\,\cdot\,5}{2}\bigr)^2}{4}-\tfrac{1}{2}A-\tfrac{1}{2}C-B \end{}


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.