Fysik

Eksamens opgaver mekanik

13. april 2025 af Mus25 - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe med hvordan opgave c og d skal laves?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{Minimal bremsekraft:}\\&&m\cdot g\cdot \sin(\alpha)-m\cdot g\cdot \gamma \cdot \cos(\alpha)=0\\\\&& \sin(\alpha)- \gamma \cdot \cos(\alpha)=0\\\\&& \frac{\sin(\alpha)}{\sin(\alpha}=\tan(\alpha)=\gamma\\\\&&\gamma=\tan{4\degree}=0.07 \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\& \textup{Halv bremsekraft:}\\&&\frac{1}{2}\cdot m\cdot g\cdot \sin(\alpha)=\frac{1}{2}\cdot (1100\;\mathrm{kg})\cdot \left(9.82\;\mathrm{\frac{N}{kg}}\right)\cdot \sin(4\degree)=\\&& 376.755\;\mathrm{N}\\\\& \textup{Acceleration:}\\&&a=\frac{376.755\;\mathrm{N}}{1100\;\mathrm{kg}}=0.34\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2025 af ringstedLC


Skriv et svar til: Eksamens opgaver mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.