Matematik

Matematik årsprøve nulpunkt/rodformel bevis??!!

22. maj 2025 af ojb - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg skal lave beviset af rodformlen/nulpunktsformlen og har derfor set en masse youtube videoer, men jeg har nu lært to forskellige måder, og ved ikke hvilken er den "korrekte" som jeg skal lave til den mundtlige eksamen. Her er billeder af de to forskellige metoder:

Håber i vil hjælpe! tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2025 af Anders521

#0 Jeg indsætter billedet neden for:


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2025 af ringstedLC

Bemærk: I bevis 1 gælder:

\begin{align*}d>0\Rightarrow x&= \frac{-b\pm{\color{Red}\sqrt{d}}}{2\,a} \end{}

Derudover er teksterne fyldt med stavefejl og dårligt dansk.

Men bortset fra dette er begge beviser lige korrekte, så du vælger selv.


Svar #3
23. maj 2025 af ojb

Hej,

Jeg er ordblind så har ikke lige rettet teksen til, det er blot mine talpapir.

Men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2025 af Eksperimentalfysikeren

I første bevis har du en ligning markeret med gult. Der står "...+2abx..." Det skulle være "...4abx...".

Et enkelt ord, du skal undgå: "Minuse". Det er barnesprog. Brug i stedet "Subtraherer" eller "Trækker fra".

Det er ellers stillet pænt op.


Svar #5
23. maj 2025 af ojb

Okk tusind tak, det vil jeg sørge for at sige istedet

Skriv et svar til: Matematik årsprøve nulpunkt/rodformel bevis??!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.