Fysik

Areal under en graf med kraft y-aksen og tid på x-aksen

26. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Hej

Hvis man har en graf med kraft y-aksen og tid på x-aksen, så er arealet under grafen vel lig med impulsen.

Hvordan kan man 'argumentere for det'?
Jeg tænke vel, at når man finder arealet under en graf, så vil enheden af arealet være 

enheden på y-aksen*enheden på x-aksene.

Så F*s=impuls 

Er det korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2025 af Quarr

Det er kraftens impuls som svarer arealet under en (t, F)-graf.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2025 af mathon

                         \begin{array}{lllllll} \textup{Areal:}\\&&\int m\cdot \frac{\mathrm{d}v}{\mathrm{d}t}\cdot \mathrm{d}t=\\\\&&\int m\cdot \mathrm{d}v=\\\\&&m\cdot \int \mathrm{d}v=\\\\\textup{impuls}&&m\cdot v \end{}


Skriv et svar til: Areal under en graf med kraft y-aksen og tid på x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.