Matematik

areal af cirkeludsnit

07. august 2025 af Akademia - Niveau: 9. klasse

Hej

Opgavebeskrivelsen: Konstruer et cirkeludsnit på 45 grader med en radius på 2cm. Beregn arealet af figuren.

Hvordan jeg tror man regner den ud: (45/360) × π × 2² ≈ 1,57 cm²

Facit siger dog at svaret er 5,57 cm2. (Facit kan somme tider være forkert.)

Er der noget jeg har gjort forkert eller har glemt at tilføje?

Jeg ville sætte pris på en begrundelse med beregning, da jeg typisk ikke forstår grundene til beregningerne. 

På forhånd tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2025 af Eksperimentalfysikeren

Din beregning er korrekt. 

1: Hele cirklens areal er, som du også har: π×22

2: Udsnittet er 45/360 af cirklens areal, hvilket du også har. 

3: Udregning, her lidt nerded: 45/360 = 1/8.   22 = 4. (45/360) × π×22 = (1/8)×π×4 = π/2 ≈3,14/2=1,57.

Som fysiker vil jeg bemærke, at du bør have enheden med hele vejen:

(45º/360º) × π×(2cm)2= 1,57cm2.

Jeg tror det første femtal i facitlisten er en trykfejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2025 af SuneChr

Hvis det i opgaven ikke forlanges, hvordan facit skal angives, vil det også være korrekt at angive det som π/2 


Skriv et svar til: areal af cirkeludsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.