Matematik

opskriv forskrift for stykvis funktion

27. december 2025 af Bumbum113 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave

Vedhæftet fil: stykvisfunktion.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2025 af SuneChr


Funktionen beliggende i intervallet t ∈ [- 1 ; 2] gentager sig mod venstre og mod højre.
Perioden T1 er intervallængden 2 - (- 1) = 3
Funktionen er stykvis lineære funktioner, som i pågældende interval kan beskrives

f1(t) = t     for   - 1 ≤ t ≤ 1    og    f1(t) = - 2t + 3    for  1 < t ≤ 2

for t = 1 kan du bestemme, hvor lighedstegnet skal sættes. Det skal kun sættes ét sted.
 


Svar #2
27. december 2025 af Bumbum113

tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2025 af ringstedLC

NB. Da opgavens graf ikke angiver start- eller slutpunkt, er der her foretaget et valg!

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: opskriv forskrift for stykvis funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.