Matematik

hjælp til at differentiere en ligning vha. maple

09. april 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej er der nogen der ved, hvad man skal skrive, hvis man skal differentiere denne ligning i maple 

g(x)= f(x) / x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af sar94 (Slettet)

solve([f(x)=g(x)],x)

håber det fungér ;-)


Svar #2
09. april 2011 af studerende20 (Slettet)

 tak for hjælpen, du virker til at have godt styr på maple :-) 

Jeg sidder med denne opgave- men jeg forstår ikke opgave b, altså jeg er kommet frem til at jeg skal differentiere vores nye funktion for produktionseffektiviteten g(x)=(5,69*(x-67,2)^0,5)/x.
men hvordan kan jeg gøre det i maple :s 

HJÆLP     14 minutter siden af  studerende20  - Niveau: B-niveau  

 For en bestemt produktion kan sammenhængen mellem produktionshastigheden og

energiforbruget beskrives ved funktionen
f(x)=5,69⋅(x−67,2)^0.5 , 67,2<x<1050,
hvor f (x) er produktionshastigheden (målt i kg pr. time), og x er energiforbruget (målt i
MJ pr. time).
a) Bestem produktionshastigheden ved et energiforbrug på 420 MJ pr. time, og bestem
det energiforbrug, der svarer til, at produktionshastigheden er 130 kg pr. time.

Produktionseffektiviteten g(x) , målt i kg pr. MJ, er givet ved

g(x)= f(x)/x, 67,2<x<1050

hvor x er energiforbruget målt i MJ pr. time.


b) Skitsér grafen for g, og bestem det energiforbrug, der giver den bedste
produktionseffektivitet.


Skriv et svar til: hjælp til at differentiere en ligning vha. maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.